برای دریافت مشاوره رایگان با شماره 88932123-021 داخلی 122 تماس بگیرید.

مهندسان MIT تراشه ویژه ای را برای رمزنگاری های بستر وب، معرفی کردند

بازدید: 2,013 بازدید

در دنیا ی امروز، اکثر تراکنش های حساسی که در بستر وب انجام می گیرند، به روش رمزنگاری، محافظت می شوند، این رمزنگاری به این صورت است که به رایانه ها اجازه می دهد اطلاعات را بدون بررسی قبلی و به روش رمزگذاری مخفی، به اشتراک بگذارند.

تراشه ی جدیدی توسط محققان MIT ساخته و توسعه داده شده است که برای رمزنگاری با کلید عمومی کار می کند رمزنگاری کلید عمومی بر پایه غیرقابل حل بودن برخی از مسائل ریاضی است، این تراشه تنها به اندازه ی  1/400 اجرای نرم افزارهای مشابه، انرژی مصرف می کند، همچنین در حدود 1/10 از حافظه ی بیشتری را مصرف کرده و 500 برابر سریعتر اجرا می شود.

پروتکل های رمزنگاری پیچیده هستند و در شبکه های کامپیوتری توسط نرم افزارها اجرا می شوند. محققان MIT یک تراشه جدید ساخته اند که برای انجام رمزنگاری به یک کلید عمومی مجهز است و تنها به اندازه ی 1/400 اجرای نرم افزار همان پروتکل ها انرژی مصرف می کند و 500 برابر سریعتر اجرا می شود. محققان این تراشه را در مقاله ای در کنفرانس بین المللی مدارهای حالت جامد ارائه کرده اند.

منحنی بیضوی

تراشه معرفی شده توسط محققان MIT  مانند اکثر سیستم های رمزنگاری کلید عمومی مدرن، از تکنیکی به نام رمزگذاری “منحنی بیضوی” استفاده می کند. همانطور که از نامش پیداست، روش رمزنگاری منحنی بیضوی متکی بر یک نوع عملکرد ریاضی به نام منحنی بیضوی است. در گذشته، محققان MIT به همراه محققان سایر گروه های علمی، تراشه هایی ساخته بودند که به سختی می توانست منحنی های بیضوی یا انواع دیگر منحنی ها را اجرا کند. چیزی که تراشه جدید را متمایز می کند این است که این تراشه ها به گونه ای طراحی شده اند تا بتوانند هر نمودار منحنی بیضوی را اجرا و پیاده سازی کند.

اوتساو بانرجی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق و علوم کامپیوتر و اولین نویسنده مقاله تراشه های منحنی بیضوی، می گوید: “سییستم این رمزنگاری، قادر به  پردازش منحنی های بیضوی مختلفی بوده و از اعداد و محاسبات متفاوتی استفاده می کنند.” “امروزه بحث های زیادی در مورد اینکه کدام سیستم ایمن است و کدام سیستم برای استفاده ی جوامع مختلف بهترین انتخاب است، مطرح است. با استفاده از این تراشه، می توانیم از همه ی ویژگی هایی که مدنظر داریم پشتیبانی کنیم و امیدواریم کخ وقتی در آینده سیستم های جدیدی بوجود می آیند، قادر باشیم از آنها نیز پشتیبانی کنیم. ”

برای ایجاد تراشه منحنی بیضوی همه منظوره، محققان محاسبات رمزنگاری را به اجزای مختلف تجزیه کردند. رمزنگاری منحنی بیضوی بر محاسبات مدولار تکیه دارد، این امر بدین معناست که برای مقادیر اعدادی که در محاسبه شکل می گیرند محدودیتی تعیین شده است. اگر نتیجه محاسبه از حد تعیین شده فراتر رود، حاصل بر مقدار مشخصی تقسیم می شود و باقی مانده محفوظ می ماند. محرمانه بودن این مقدار، به امنیت این سیستم می افزاید.

انرژی کمتر همراه با سرعت بیشتر

یکی از محاسباتی که به مدار ویژه ی تراشه MIT اختصاص دارد، ضرب مدولار است. اما از آنجا که رمزنگاری منحنی بیضوی با تعداد زیادی از محاسبات سروکار دارد، ضرب مدولار تراشه، عملیات پیچیده ای است. به طور معمول، یک ضرب مدولار ممکن است بتواند اعداد با 16 یا شاید 32 رقمی را اداره کند.

این در حالیست که ضریب مدولار تراشه MIT می تواند اعداد 256 بیتی را اداره کند. همچنین حذف مدارهای اضافی برای ادغام محاسبات کوچکتر، هم مصرف انرژی تراشه را کاهش می دهد و هم سرعت آن را افزایش می دهد.

عملیات کلیدی دیگر در رمزنگاری منحنی بیضوی، “وارونگی” نامیده می شود. وارونگی عبارت است از محاسبه عددی با ضرب در یک عدد معین که حاصل آن یک مدولار به دست می آید. در تراشه های قبلی که به رمزنگاری منحنی بیضوی اختصاص داده شده بود، وارونگی توسط مدارهای مشابهی که ضرب مدولار را انجام می دادند، انجام می شد و فضای تراشه را اشغال می کرد. اما محققان MIT تراشه خود را به یک مدار مخصوص، برای انجام این کار مجهز کردند. این امر باعث افزایش 10 درصدی سطح تراشه می شود اما از طرفی مصرف برق تراشه را به نصف کاهش می دهد.

رایج ترین پروتکل رمزنگاری برای استفاده از رمزنگاری منحنی بیضوی، پروتکل امنیتی لایه انتقال داده (datagram) نام دارد که نه تنها بر محاسبات منحنی بیضوی، بلکه برای قالب بندی، انتقال و مدیریت داده های رمزنگاری شده نیز نظارت دارد.

این تراشه همچنین دارای یک پردازنده عمومی است که می تواند برای اجرای سایر پروتکل های امنیتی مبتنی بر منحنی بیضوی استفاده شود. اما در صورت عدم استفاده می توان آن را خاموش کرد، بنابراین کارایی انرژی تراشه را به خطر نمی اندازد. این فناوری، می تواند قدم بزرگی در حفظ امنیت داده ها در بستر اینترنت باشد و با استفاده از این سیستم، کاربران اینترنت قادر خواهند بود تا فضایی امن تر را در اینترنت تجربه کنند.

دسته‌بندی تکنولوژی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت