برای دریافت مشاوره رایگان با شماره 88932123-021 داخلی 122 تماس بگیرید.

نوت بوک و تفاوت های آن با لپ تاپ

بازدید: 2,145 بازدید

نوت بوک در واقع یک رایانه شخصی می باشد که بوسیله ی  باتری یا AC تغذیه می شود، معمولا میتوانید این دستگا ها را در کیف خود گذاشته و به راحتی در فضاهایی مانند هواپیما، کتابخانه، دفاتر و جلسات از آنها استفاده کرده و آنهارا حمل کنید.

از مشهورترین سازندگان کامپیوترهای نوت بوک و لپ تاپ می توان به IBM ، Apple ، Compaq ، Dell ، Toshiba و Hewlett-Packard اشاره کرد.

کامپیوتر های نوت بوک به طور کلی هزینه بیشتری نسبت به کامپیوترها و لپ تاپ هایی با قابلیت های یکسان دارند، چراکه طراحی و ساخت آنها دشوارتر است.

یک نوت بوک از چه اجزایی تشکیل شده است؟

نوت بوک دارای صفحه نمایش، صفحه کلید، صفحه لمسی، پردازنده، باتری، دوربین، میکروفون و هارد دیسک است.

نوت بوک ها معمولاً دارای صفحه نمایش هایی هستند که از فناوری (thin-screen) یا صفحه هایی با ضخامت کم استفاده می کنند. صفحه ترانزیستور نازک یا صفحه ماتریس، روشن تر از سایر صفحه نمایش ها بوده و از بسیاری جهات بهتر از صفحه نمایش STN می باشند. نوت بوک ها از چندین رویکرد مختلف برای بکار بردن همزمان ماوس و صفحه کلید استفاده می کنند، این رویکرد ها شامل؛ تاچ پد، تراکبال و pointing stick می باشد. همچنین در صورت نیاز میتوان به کمک یک پورت مناسب، ماوس معمولی را به آن متصل کرد.

باتری های موجود در نوت بوک

از آنجا که نوت بوک ها قابل حمل هستند، داشتن باتری های سبک و مهر و موم شده برای جلوگیری از نشت الکترولیت به کیس کامپیوتر ضروری است.

دو نوع باتری در یک نوت بوک یافت می شود. یکی از آنها باتری قابل شارژی است که انرژی مورد نیاز خود را در هنگام شارژ شدن، تامین میکند. این باتری معمولاً از چندین سلول لیتیوم یونی به صورت سری و موازی به همراه یک واحد الکترونیکی برای کنترل عملکرد و برقراری ارتباط بین باتری و دستگاه تشکیل شده است.

باتری دوم، معمولاً یک سلول اولیه ی لیتیومی کوچک می باشد که حافظه ی سیستم ورودی/خروجی اصلی یا (BIOS) را حفظ می کند. سیستم عامل یک کامپیوتر نوت بوک در هارد دیسک آن قرار دارد و بنابراین سیتسم عامل آن در هنگام روشن شدن دستگاه در دسترس نیست. ریزپردازنده های نوت بوک، اولین دستورالعمل ها را برای بارگیری سیستم عامل خود از BIOS دریافت می کند و کنترل دستگاه را بر عهده می گیرند. وظیفه اصلی BIOS این است که هنگام راه اندازی، کامپیوتر نوت بوک را با ارائه دستورالعمل هایی برای بارگذاری برنامه های سیستم عامل که در هارد دیسک آن ذخیره شده است، آماده کند. BIOS در یک تراشه ذخیره می شود که معمولاً توسط یک باتری کوچک لیتیومی محافظت می شود.

تفاوت لپ تاپ و نوت بوک

گاها برخی از افراد نوت بوک را با لپ تاپ یکی می دانند، باید اشاره کرد که این دو دسته از دستگاه های رومیزی تفاوت های جزیی با یک دیگر دارند، تفاوت لپ تاپ و نوت بوک در قدرت پردازش و ذخیره سازی آنها نهفته است. علاوه بر این، تفاوت هایی در اندازه، وزن و همچنین کاربرد آنها وجود دارد. هر دو دستگاه لپ تاپ و یا نوت بوک، بسته به نیاز کاربر، دستگاه های مفیدی هستند.

پس از بررسی تفاوت های کلی بین یک لپ تاپ و یک نوت بوک که  ذکر شد، مشخص است که اگر تحرک و قابل حمل بودن برای شما در اولویت قرار دارد، یک نوت بوک به دلیل اندازه کوچک تر آن بهتر خواهد بود. اما اگر برای کارهای سنگین تر به پردازنده سریعتر و فضای ذخیره سازی بیشتر نیاز دارید، باید به سراغ لپ تاپ بروید.

دسته‌بندی لپ تاپ
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت