برای دریافت مشاوره رایگان با شماره 88932123-021 داخلی 122 تماس بگیرید.

نور آبی ساطع شده از دستگاه های دیجیتالی ممکن است باعث اختلالات خواب و مشکلات بینایی شود

بازدید: 2,120 بازدید

آیا شب ها با تلفن هوشمند خود آرام می گیرید یا تلویزیون را از روی تخت خود تماشا می کنید؟

به گفته محققان، نور آبی که از دستگاه های دیجیتالی ساطع می شود ممکن است بر خواب شما تأثیر بگذارد و باعث اختلال عملکرد خواب شود.

بزرگترین منبع نور آبی نور خورشید است، اما این نور در دستگاه های مبتنی بر LED نیز وجود دارد. نور آبی هوشیاری را افزایش می دهد و ساعت داخلی بدن یا ریتم شبانه روزی ما را تنظیم می کند و به بدن ما می گوید که چه موقع باید بخوابیم.

این نور مصنوعی گیرنده های نوری موسوم به سلولهای گانگلیونی شبکیه (ipRGCs) را فعال می کند که این امر باعث از بین رفتن ملاتونین می شود.

محقق ارشد این مطالعه توصیه می کند که بهتراست برای جلوگیری از این اختلالات راهکار های زیر را پیش گرفته تا کمتر متوجه مضرات نور آبی دستگاه ها شوید:

  • زمان استفاده از مانیتور ها را محدود کنید، از فیلترهای نور صفحه نمایش استفاده کنید
  • از عینک کامپیوتری استفاده کنید که نور آبی را مسدود می کند
  • از لنزهای ضد انعکاس برای جلوگیری از تأثیرات نور مصنوعی در شب استفاده می کند

لیزا اوسترین، استادیار دانشگاه هوستون می گوید: “با استفاده از شیشه های فیلتر کننده نور آبی، ورودی گیرنده های نوری را کاهش دهید، تا بتوانید فرایند خواب را بهبود بخشیده و همچنان از دستگاه های خود نیز استفاده کنید.”

شرکت کنندگان در این مطالعه که در مجله Ophthalmic and Physiological Optics منتشر شد، سه ساعت قبل از خواب به مدت دو هفته از عینک های کوتاه کننده ی اشعه های آبی استفاده کردند، در حالی که هنوز کارهای دیجیتالی شبانه خود را انجام می دادند.

نتایج نشان داد که میزان ملاتونین شبانه آنها 58 درصد افزایش یافته است، این ماده، ماده شیمیاییست که به بدن سیگنال می دهد تا برای خواب آماده شود.

اوسترین خاطرنشان کرد که می توان با این روش در شبانه روز از مانیتور استفاده می کرد و زمان خواب مناسبی نیز در کنار آن داشت، همچنین شرکت کنندگان در مطالعه گزارش کردند که بهتر می خوابند، سریعتر به خواب می روند و حتی مدت زمان خواب خود را در حدود 24 دقیقه در شب افزایش داده.

تاثیر نور آبی مانیتور بر بینایی

بر اساس مطالعه دانشگاه تولدو در ایالات متحده، قرار گرفتن در معرض نور آبی دستگاه های دیجیتالی و مانیتور ها به طور مداوم ممکن است باعث ایجاد مولکول های سمی در سلول های حساس به نور چشم و منجر به دژنراسیون ماکولا شود.

دژنراسیون ماکولا، به عنوان یکی از علل اصلی نابینایی در ایالات متحده شناخته می شود که منجر به نابینایی کامل نمی شود، اما می تواند فعالیت های روزانه را دشوار کند.

متخصص  Ajith Karunarathne، می گوید: “بر هیچ کس پوشیده نیست که نور آبی با آسیب رساندن به شبکیه چشم به بینایی آسیب می رساند. آزمایشات چگونگی این امر را توضیح می دهد و امیدواریم این امر به درمانهایی منجر شود که روند دژنراسیون ماکولا را کند می کند.”

سلول های گیرنده نوری به مولکول هایی به نام شبکیه نیاز دارند تا نور را حس کرده و سیگنال مغز را تحریک کنند و ما را قادر به دیدن کنند. دژنراسیون ماکولا در اثر از بین رفتن این گیرنده های نوری، ایجاد می شوند. اگر نور آبی به شبکیه تابیده شوند، شبکیه سلولهای گیرنده نوری را از بین می برد، زیرا مولکول سیگنال روی غشا حل می شود.

سلول های گیرنده نوری در چشم بازسازی نمی شوند. هنگامی که می میرند، برای همیشه از بین میروند.

برای محافظت از چشم ها در برابر نور آبی، محققان توصیه می کنند از عینک های مخصوص استفاده شود تا هم نور بیرونی ماوراء بنفش و هم نور آبی را فیلتر کرده، همچنین از استفاده از تلفن های هوشمند یا تبلت ها در تاریکی خودداری کنند.

دسته‌بندی تکنولوژی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت